Letkun sumpit ja kalliojärvinen korkattu

Muutama vuosi takaperin vietettiin Vetskun kanssa yöroksun merkeissä laatuaikaa pe-la yönä Tammelan suunnalla. Lamput päässä jolkotimme idyllistä maantietä ja keilaan osui Letkun puoti. Mietin heti, että tuonne pitää tulla joskus konehesselillä sumpille. Lauantaina kävin aamusta kärsimässä 5km Tampere Parkrunissa ja sen jälkeen suuntasimme sovitusti Terhin kanssa kahville. Rouva oli bongannut samalle reitille Kaukolanharjun näkötornin, jossa poikkesimme. Maisema oli kyllä upea ja sieltä on Albert Edelfelt joskus vanginnut tuon upean maiseman  tauluunsa. Alle kävin tosiaan juoksemassa parkrunin ja kulku ei ollut mitenkään kohdillaan saati ihanaa. Sen verran jäi kuitenkin positiivisuuden puolelle, että synkässäkin tilassa pääsee vintsan alle nelosta. Rima tosi väpättää vieläkin aika julmasti, kun aika oli 19:59.



Tänään oli vuorossa Gallardon kanssa sunnuntain pitkänä kalliojärvinen. Muistaakseni olen tuon reitin juossut viimeksi kymmenen vuotta takaperin. Aikanaan Ebro, IsoHoo ja Vetsku tutustuttivat minut tuolle reitille. Pituutta kertyi 34km ja se ei suinkaan ole tuon reitin haaste vaan kohtalainen nousukertymä ekalla 13 kilsalla. Lähdimme maltilla liikkeelle ja lenkistä kehkeytyi yksi tämän vuoden mukavimmista pitkiksistä. Toki lopussa matkan pituus alkoi tuntumaan, mutta muutoin reissu meni kyllä leppoisasti. Kyllä perusjärvinen on vaan liian lyhyt shortsikelin lenkiksi eli kalliojärvisiä tulee lisää tässä kesän mittaan.

Keskiviikkona kävimme Gallardon kanssa avaamassa Pirkkalan sorakuoppatreenit. Speksissä luki 8*1000m/ 2min palautus. Toteutus jäi kuuteen ja syy olikin lauantain vintsalla selvää. Jotenkin sitä yrmii vanhoilla kuvitelmilla noita vetoja, eikä oikein suostu myöntämään itselleen että nykyvauhdit vaan ei ole sitä mitä haluaisi. Kokonaisuutena kuitenkin loistoviikko. Oikea akilles vähän kuitenkin kiusaa ja juilivaa kipua on erityisesti levossa. Lienee asiaan kuuluvaa ja vaatii pientä venyttelyä - ei muuta.

Viikon treenit:

Ma Lepo

Ti Lötköä 11,04km 5'07/ km

Ke Verra 2,3km + Pirkkalan sorakuopalla eli YU-pyhätössä 6*1000m veto 3'52/ palautus 1'59, 3'54/ 2'00, 3'52/ 1'59, 3'55/ 2'03, 3'56/ 1'54, 3'57/ loppuverra 2,3km. Yhteensä 12,5km

To Akilleskipua ja muuta touhua. Jäi laiskan levoksi

Pe Lötköä 10,7,km 5'03/ km. Tuli kyllä kevyesti

La Verra 2km + 5km Tampere Parkrun 19'59 + verra 2km. Yhteensä 9km

Su Kalliojärvinen Gallardon kanssa 34,2km 5'13/ km ja oli kyllä hyvä pitkis!

Viikko yhteensä 77,4km

Tulevalla viikolla on ajatuksissa sorakuopan tonnit ja Parkrun. Sunnuntaille himottaa tämän päivän rohkaisemana kalliojärvinen. Muut viikon juoksentelut ovat palauttelevaa lötköttelyä.

Kommentit