Tehoviikko - Veksi, Parkrun ja Aulanko

Kuluneen viikon teemana oli tehot ja toisaalta jossain määrin palautuminen edellisen viikon mätöstä. Alkuviikosta oli koko kroppa totaalisen väsy ja varmaan vähän mentaalipuolikin. Maanantai oli suunnitellusti lepopäivä ja tiistaista tuli suunnittelematta, kun kropassa painoi vielä ihan totaalinen väsymys. Sen sijaan innostuin rullailemaan ja venytteleen. Uskoisin, että vaihtokauppa lötköstä lihashuoltoon oli aika osuva.

Keskiviikolle oli suunniteltu ensimmäinen tehotreeni rennon veksin merkeissä. Veksi muuttui aika nopeasti nousevaksi VK:ksi ja onnistui kyllä yli odotusten. Siitä tosin oli seurauksena totaalinen jalkojen tyhjentyminen. Torstaina ja perjantaina kävin illasta 10km lötköllä ja tuntemusten perusteella olin jo varman, että nyt on mennyt homma, niin kuin liian monta kertaa aiemminkin keväisin, täysin överiksi. Lauantai aamuna mietin pitkään lähdenkö parkruniin. Pyörsin päätöstä lähteä ja päätin uudestaan. Sitä looppia pyöritin aikani mielessä, kunnes vaihdoin juoksuvermeet ja lähdin kohti Hatanpäätä, josta alkuverkka lähtöön. Itse juoksussa ei ollut mitenkään erityisen voimakasta tunnetta jaloissa, mutta tasaisen tappavasti sain hilattua ihan kelpo vitosen. Ja niin kuin monesti, niin nytkin tuollainen riittävän lyhyt, mutta kova rypistys aukaisee jumit ja olo kohenee.

Sunnuntaina oli vuorossa Aulankojuoksu. Lähdin mestoille todella nöyrällä mielellä ja tulevan tuskan jännitys päällä. Pieni hermoverkka alle ja liikkeelle. Juoksu oli koko matkan yhtä nautintoa ja voimien jako oli jopa hivenen ylivarovainen, mutta sitä mukavammalta tuntui luukuttaa viimeiset pari kilsaa niin paljon kuin koneesta irtoaa. Aika nyt ei ollut mikään häävi ja 3:50min huonompi, mitä juoksin tuolla samalla reitillä tasan 10 vuotta sitten, mutta silti olen tyytyväinen suoritukseen. Nyt on treeni vähän eri painotuksella ja päämatka toki ihan muuta kuin tuohon aikaan. Näissä hölkissä on aina ollut jotain itselle kiehtovaa tunnelman ja itse juoksemisen suhteen. Olo on kyllä supertyytyväinen, kun noita pystyy taas monen vuoden jälkeen juoksemaan ihan kunnolla itseään haastaen.


Aulanko

Lyyli oli kannustamassa Terhin kanssa

Loppunostoa

Alkupaloja

Viikon treenit

Ma lepo

Ti lepo

Ke Verra 1,8km + 12km nouseva VK Sorkkiksessa Gallardon ja Markon kanssa 4'16/ km + verra 2,4km

To Lötköä Gallardon kanssa legendaarinen Peltsun "pururata" kiertäen 12,1km 1:05h  5'22/ km

Pe Lötkö superväsyneillä jaloilla 10,13km 53'59min 5'19/ km

La Verra 1,7km + Tampere parkrun 5km 19'37min + verra 2,3km Yhteensä 9km

Su Verra 1km + Aulankojuoksu 10km 41'21min + verra 2km Yhteensä 13km

Viikko yhteensä 60,4km

Ensi viikolla on pääharkkana sunnuntain Birgitta Challengen ME koe tai paremminkin 5h alitusyritys. Sääennuste näyttää tällä hetkellä vesisadetta eli voi jäädä todellakin yritys aika kauaksi ME:stä. Toinen iso harjoituksellinen asia on vapunpäivän perinteinen Martti Servo & Napanderin wappumatinea kaikkine protokollaperinteen mukaisin maustein. Saattaa olla, että torstai on lötköä.





Kommentit