Loman loppua

Takana on ehkä voimaannuttavin ja mukavin kesäloma pitkään aikaan. Ei sillä, etteikö kaikki kesälomat olisi olleet onnistuneita, mutta nyt Suomen ja Norjan suvi näytti kelien puolesta parastaan. Paljon ehti loman aikana tapahtua, mm. NUTS, Vimppa10juhlat, perinteiset hernejuhlat, Norjan moporeissu, tapahtumien yö, Tampereen puistokonsertti ja nuoremman kummipojan konfirmaatio. Toisaalta oli myös aikaa ihan olla vaan suorittamatta mitään. Iän myötä alkaa mieli pehmentyä ja arvostus kasvaa myös niitä hetkiä kohtaan, kun osaa olla vaan tekemättä varsinaisesti mitään. Toisaalta niissä hetkissä on mukava pysähtyä miettimään mitä milloinkin asioita eli ei välttämättä mitään syvällistä. Toinen iän mukana tullut luksus on aikaiset aamuheräämiset. Ei hienoja kesäpäiviä kannata nukkumalla viettää - toisaalta aikainen herääjä voi ottaa tarvittaessa loman parhaat eli päiväunet.

Yksi lukuisista Lyylin päikkyjen mallisuoritteista ja talon paraatipaikalla tietty.


Suunta on kohti välipalaa eli 24h rogainingia Jämillä. Starttiin on neljä viikkoa aikaa ja treeni on nyt täysillä käynnissä, tosin ihan kokonaan en ole vielä neljän viikon takaisesta NUTSista palautunut. Tässä kuluneen jakson aikaansaannokset:

La 4.8. Tampere park run 5km aika: 21.02min. Alle ja päälle verrat. Yht n 10km. Oli tahmaista ja taisi edellisiltana kotiudutun Norjan reissun ajelutkin painaa
Su 5.8. Siiskukkulan valloitus, tietä ja polkuja 32.6km, Aika 3.48h
Ma lepo
Ti 10km (5.15min/km), mukavaa
Ke 6,7km (5.36min/km), palauttelua
To 10km veksiä (4.30min/km) ihan tuskaa. Piti alunperin juosta 15km, mutta ei pystynyt pitämään rentona. Kapu ja gallardo painelivat speksin mukaan. Alle ja päälle verrat yht n. 16km
Pe 10.7km palauttelua väsyneillä jaloilla gallardon kanssa. Nostalgiareissu Peltsun purtsalle *2 kierrosta (5.46min/km)
La Ehtoosta 10km (5.20min/km). Tuntui oikein hyvältä ja sai pitää jarrua päällä koko ajan.
Su Järvinen alkulisurilla viiden hengen Vint5aaja porukalla: Mjev, gallardo, erikoismies ja Proffa. 31,4km (5.16 min/km)

Pientä akillesjännevaivaa on välillä ollut vasemmassa jalassa ja se on pakottanut turvautumaan keinoista äärimmäiseen eli venyttelyyn. Tulevalla viikolla on tulossa muutama huipennus:

- Veksi 12-15km ehkä keskiviikkona
- To: kaksien uusien Hokien luvattu toimitus
- Pe: Roksu specialharkka: Kippisfestivaalit Martti Servo & Napander tahdein
- Su: Birgitta Challange sub6, 46km
Välit täytetään täyteohjelmalla fiiliksen mukaan.

Tästä ponnistetaan kohti työviikkoa ja loman jälkeisen arjen harjoittelua.


Kommentit