Backyard simulointia

Viikko meni juoksun suhteen melko mukavasti ja polvet kestävät peruslenkkiä yllättävän hyvin. Tänään oli Gallardon ja Mjevin kanssa Nuuksio Backyard Ultran simulointia. Juoksimme Toivion maastoissa tunnin lähtöväleillä 6,8km reitin viisi kertaa. Noususummaa tuli yhteensä tonni. Tuli kyllä helposti kunnon suhteen, mutta vikalla kiekalla oli alamäet ihan myrkkyä polville. Oli siis ainut ja oikea ratkaisu siirtää varsinaiseen tapahtumaan osallistuminen ensi vuodelle. Mukava ja riittävän rauhallinen pitkis tuli kuitenkin tänään tehtyä tutuilla poluilla. Herrat olivat juosseet kympin pohjille maantietä, jotta saivat ultratreenin kolme viikkoa ennen starttia.

Eilen kävin Mustavuoressa paikanpäällä todistamassa hetkeä, kun Juha Jumisko rikkoi vanhan maailmanennätyksen vuorokauden noususummassa. Kova veto ja uusi ME oli koossa jo hyvissä ajoin ennen vuorokautta. 24 tunnissa oli kasassa 16054m, joka siis uusi tuore ennätys. Kova veto! Juoksentelin itse paikanpäälle VK:ta ja seurailin suoritusta puolisen tuntia. Sen jälkeen juoksin takaisin kotiin pari napsua rauhallisemmalla vauhdilla. Tuli hyvä treeni.

Viikolla oli keskiviikon VK:ssa hermotus aika hukassa ja energiat vähissä. Kävin perjantaina ehtoosta juoksemassa lyhyitä vetoja. Treeni paransi juoksutuntumaa lauantaille ihan kunnolla ja polvet eivät kipeytyneet. Pitää ottaa viikottaiseksi treeniksi.

Simuloinnin jälkeistä hymyä


Viikon treenit:

Ma Lepo

Ti Lötköä 10,12km 5'09/ km

Ke Verr + VK 5km 4'25/ km + verr. Yhteensä 10,51km

To Lötköä 10km 5'08/ km

Pe Päivällä 4h soran lapiointia ja kärräilyä. Illasta 10km ja 7km jälkeen 10*16-32s veto/ 1min hölkkäpalautus. Keskari 4'59/ km

La Mustavuoreen paukusta VK 7,9km 4'34/ km. Paluu 8,1km 5'07/ km. Yhteensä 16km

Su Backyard simulointi 5*6,8km tunnin lähtöväleillä. Kierroksen juoksut noin 50min tai vähän alle. Viimeinen oli nopein ja noin 46min. Huoltoliikkumisineen kertyi 34,65km

Viikko yhteensä: 92,3km

Tuleva viikko olisi tarkoitus juoksennella normisettiä kuulostellen polvia.

Kommentit