#karhueestaas

Kulunut viikko oli aivan huikea. Poikkeuksellisen lämmin keli suosi ja muutenkin viikkoon osui mukavia tapahtumia.

Tiistaina aukesi NUTS Karhunkierroksen 2019 ilmoittautuminen ja olin käsi napilla klo 18 tuikkaamassa ilmon sisään. Nyt on paikka 166km eestaas matkalle ja projektin #karhueestaas valmistelut saattoi oikeasti aloittaa. Onneksi napilla oli aika moni muukin Vint5aaja ja loppujen lopuksi sama porukka kuin viime vuonna. Toivottavasti saadaan hyvä projekti taas aikaiseksi!

Viime vuoden Ylläs-Hetta reissulle kipuilin sauvojen mukaan ottamisen suhteen. Olen 80-90 -luvulla sauvakävellyt ja -juossut rinteitä paljon. Se oli tehokasta treeniä, mutta kun ajattelin että NUTS on enemmän polkujuoksua kuin kävelyä. Karu totuushan oli omalta osalta enemmänkin sauvoitta kävelyä ja kyllä ne vaan hyvä lisävaruste tämmöisellä ryömijäosaston menijälle taitaa olla. Nyt on sitten Black Diamondin hiilikuituiset taittovavat tilattu! Polkujuoksu on halpa harrastus verrattuna hesselöintiin, mutta kyllä tähänkin rahaa saisi uppoamaan vaikka kuinka paljon. Onneksi on kuitenkin Decathlon ja Kalenji. Epäonneksi ne eivät myy Suomeen. Onpahan yksi syy lisää Hispanian matkaan.

Keskiviikkona oli vuorossa viikon toka kohokohta eli tonnit. Kävimme gallardon kanssa tutulla Sarankulman sulalla kiskomassa kahdeksan vetoa. Jotenkin oli taas kerran vastenmielistä pelkkä ajatuskin tonneista, mutta treenin jälkeen ihan huippu fiilis. Yksin tuskin olisin lähtenyt saatika juossut kahdeksaa. Kyllä nämä vaan on porukassa helpompia, vaikka g hävisi horisonttiin melkein joka vedossa.

Perjantaina avasin sählykauden. Se on hyvää vaihtelua perusjuoksuun. Highlight tuli siitä, että juoksin pelipaikalle meno paluun. Enpä olisi vuosi takaperin jaksanut eli on tässä uuden projektin lähtötaso kunnon osalta aika lailla parempi.

Lauantain huippu oli Tampere Parkrunin yksivuotisjuhlajuoksu. Tapahtumassa on ainutlaatuinen oma tunnelma ja tilaa kaiken tasoisille menijöille kävelijöistä koviin oikeisiin juoksijoihin. Vinkkasin Arnelle tapahtumasta ja sain houkuteltua mukaan. Arne pisteli ihan huikean ajan. Jos olisimme olleet vuosi sitten liikkeellä, olisin seurannut tilannetta kaukaa perästä.

Sunnuntaina oli vuorossa WiHan kilometrit ja tuttu kaava. Oma osallistuminen 100km juoksussa vaihtui etupyöräilijäksi. Tapahtumasta kehkeytyi penkkiurheilumielessä kaikkien aikojen trilleri, kun Vint5aajien erikoismies lähti rohkeasti liikkeelle. Kyseessä oli kaverin eka ultra ja saimme jännätä porukalla miten vauhti riittää. Riittihän se: WiHan reittiennätys parani 15min, erkkamies juoksi suomalaisten kaikkien aikojen 100km yhdeksänneksi parhaan ajan ja käteen ojennettiin Suomen mestaruuspysti. Onnea Jannelle tätäkin kautta! Kaveri on ultrakova niin fysiikan kuin psyyken osalta, M.O.T.

Viikon tekeleet:

Ma lepi ja koiran kanssa Lamminpään baanoilla käveleskelyä

Ti Pyynikillä kapeassa aikaikkunassa 6,8km hölkkää

Ke Tonnit Sarankulman sulalla. Vedot 4.22min, 4.04, 4.07, 4.02, 4.10, 4.03, 4.11, 3.57 palautus 2min. Yhteensä verryjen kanssa 13,6km

To 10km palauttavaa

Pe Hölkkä sählyyn 4,7km, tunnin pelit ja hölkkä kotiin 4,7km

La Parkrun 5km - 20.35min Yhteensä 10km

Su Järvinen kiihtyvänä Pirkkahallilta Pirkkahallilta 26,8km, keskivauhti 4.50min/km Ehtoosta konehesselöintiä rouvan kanssa. Olikohan kauden vika?

Viikon päästä olisi tarkoitus käynnistellä #karhueestaas projekti virallisesti juoksemalla tuplajärvinen. Päätän raportin sanoihin: juoksu on kivaa ja polku-ultrajuoksu superkivaa!








Kommentit