Paluuta harjoitteisiin

Pari viikkoa sitten tuli käydyksi 24h SM rogaining Jämillä. Kilsoja kertyi n 120km. Reissu oli oikein mukava ja onnistunut. Lopussa oli vielä voimia jäljellä ja minkäänlaista notkahdusta ei tullut. Päinvastoin pystyimme tekemään loppuun nousevan suorituksen. Jäi kyllä hyvä maku ja erityisesti, koska tämän kertainen osallistuminen oli vähän niin kuin välipala eikä mitään kummoisia valmisteluita NUTSista palautumisen ja muutaman pääharkan lisäksi ollut ohjelmassa. Reissusta löytyy rapskaa tiimin blogista: teräsmyllyn jauhantaa.

Roksun jälkeen oli vähän hankalaa jatkaa heti juoksentelua, kun pitkä siivu vaatii aina veronsa ja toisaalta vasen kantapää ja etuvarvas saivat reissussa vähän hittiä. Varvas oli pahan näköinen ja aika kivulias roksussa. Nyt se on kuitenkin jo ihan priimaa. Kantapäähän tuli aika syvä nirhauma, kun compeed oli kääntynyt kaksin kerroin ja hiersi syvän vekin keskelle rakkoa, jonka suojaksi sen laitoin. Pidin lepiä perjantaihin asti parantaakseni kantapään kunnolla. Kaavailuissani on ollut Wihan satku ja sieltä alle 10h noteeraus. Perjantaina juoksin kevyen seiskan ja huomasin, että lihakset ja jänteet ovat hyvin palautuneet, mutta hermotus ei toimi. Askel pettää alta ja oli muutenkin erikoisen tuntuista. Jatkoin lauantaina harjoituksia ja juoksenneltiin PJH:n kanssa leppoinen 16,5km vintsaa päällyttäen. Tunne oli melko hyvä ja antoi uskoa Wihaa ajatellen. No tänään lähdin järviselle Vint5aajien kanssa ja tunne olikin sitten ihan päinvastainen. Tuli kyllä ihan horrori lenkki ja perillä kotona makasin pitkään peiton alla sikiöasennossa täristen. Energiat loppuivat ihan tyystin reisistä ja pohkeista. Tunne oli pahempi kuin pitkään aikaan millään pitkiksellä. Wihan suhteen taitaa olla tekemätön paikka ja toisaalta en halua samanlaista karua kokemusta kuin pari vuotta takaperin Vetternissä, jonne lähdin ihan liian vajaakuntoisena. Nyt pitää mennä päivä kerrallaan ja jos viikon päästä tuntuu yhtään paremmalta, on ohjelmassa tuplajärvinen. Viikolla yritän vähän lyhemmästi ja kovemmasti tyyppisillä treeneillä löytää hermotusta.



Viime viikonlopun sunnuntai meni mopoillessa Hämeen Härkätiellä. Oli mukava päiväretki KK:n kanssa. Jälkeenpäin harmittaa, kun ei tullut topattua Letkun kyläkaupalle ja otettua paikasta samalla kuvaa. Siitä mentiin muutama vuosi takaperin roksussa ohi lamput päässä keskellä yötä ja silloin jo mietin, että tänne pitää tulla joskus mopolla ja poiketa samalla kaupassa. No ohi mentiin, kun aikataulu painoi päälle. Olin luvannut ehtoosta lähteä katsomaan BlacKkKlansman. Oli muuten puhutteleva ja pysäyttävä leffa. Jasper Pääkkönen veti kyllä uskottavasti roolinsa.   


Kommentit