Kolia ja välipalasta

Edessä on tulevan lauantai-sunnuntain Jämi SM roksu. Edessä on 24h liikuntaa hienoissa metsämaastoissa. Olen lähdössä pitkään roksuun paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen ja juurikin kestävyyden osalta, jota noissa siivuissa tarvitaan. Hapenotto ei kovin kummoista ole - tosin ei se koskaan ole ollutkaan, mutta kyllä alle nelosen kilsavauhti ahdistaa edelleen aika lailla. Pääasia että juoksu maittaa, kun paikat on pitkästä aikaa pysyneet täysin ehjinä. Olen ottanut palautumiset tosissaan NUTSin jälkeen, ettei tulisi mitään rasitusvammoja. Toisaalta juuri tuosta syystä harjoitusmäärät ovat jääneet aika pieniksi. Viime viikkoina on ollut yksi kuristava lenkki ja yksi pitkä lukuunottamatta mennyttä viikonloppua.

Viime viikolla lenkit jäivät vaatimattomasti pariin suoritukseen, kun oli olevinaan kiireitä ja pientä yleisväsyä tuplajärvisen jäljiltä. Juoksimme Vint5aaja porukalla keskiviikkoan VK:na 8km loppuun kiihtyvästi. Oma keskivauhti oli 4.17min/km ja keuhkoissa sai tuntea, että viimeinen kilsa alle 4min vauhdilla rassasi aika hyvin. Lenkki kulki yllättävän hyvin ottaen huomioon alla olleen sunnuntain tuplan.

Viime viikoonloppu meni uutta mopoa ulkoiluttaessa, kun kävimme rouvan kanssa la-su pikavisiitilllä Kolilla. Matkaa tuli mittariin 980km. Lauantaina käytiin vielä pieni patikointi ja luonnollisesti nuotiokahveilla! Olihan mukavaa ja kyllä sielu lepää metsässä. Yövyimme idyllisessä Paimentuvan aittamajoituksessa ja täytyy sanoa, että rahalle tuli vastinetta enemmän kuin osasi mitenkään odottaa. Paikka oli siisti ja pesutilat ihan viimeisen päälle. Kyllä tuollaiset majapaikat pieksee perushotellin 100-0. Suosittelen lämpimästi paikkaa, jos suuntaa Kolille.






Tämä viikko menee palautellessa viikonloppua varten. Maanantiana tein perinteisen purulenkin 7km vähän vintsaa päällyttäen. Eilen juoksenneltiin Ranen kanssa paukusta puolihölmöä 12km 4.44min/km vauhdilla ja päälle verrat. Lenkkiä kertyi yhteensä 16km. Seuraavaksi Puhiksen luento ja loppuviikko välineitä säätäessä ennen itse välipalaa eli roksua. Tulevan roksun olisi tarkoitus olla ainakin henkisesti välipala, että pääsisi vihdoinkin Wihan viivalle 14.10. Jää nähtäväksi ja erityisesti koettavaksi!


Kommentit